قدس آنلاین: علی سلاجقه با اشاره به آتش سوزی اخیر در جنگلهای کشور اظهار داشت: امروز از دولت درخواست شد که در صورت امکان پایگاه اطفای حریق ملی در کل کشور تشکیل شود.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار ما افزود: ما پیشنهاد کردیم این پایگاه زیر مجموعه سازمان حفاظت محیط زیست تشکیل شود یا می تواند ذیل وزارت جهاد کشاورزی یا خود نیروهای مسلح باشد اما به صورت مستقل و متمکز چون ما به شدت نیاز داریم که فرماندهی عملیات در اتفای حریق در طبیعت و جنگلها و مراتع واحد و مترمکز شود.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست اظهار کرد: با توجه به اینکه تغییر اقلیم به سمت و سویی میرود که از این به بعد کاهش بارش و افزایش دما را خواهیم داشت و در همه دنیا به همین شکل است و بحث آتشسوزیها اتفاق میافتد این وضعیت باید ساماندهی شود که در این رابطه بهترین اقدام شکل گیری پایگاههای ملی اطفای حریق است زیرا هم اکنون عملیات مقابله با حریق ها توسط بالگردها و هواپیماهاتوسط نیروهای مسلح انجام میشود که هماهنگی آن دشواریهایی دارد و نیازمند پرداخت هزینه است..
سلاجقه درباره آتشسوزی در غرب کشور نیز گفت: چند روز قبل آتشسوزی در جنگلهای مریوان اتفاق افتاد که خاموش شد و اکنون آتشسوزی در چند منطقه استان کهگیلویه و بویراحمد را شاهد بودیم که البته نقاط خیلی محدودی بود.
وی درخصوص بحث کندی اطفای آتشسوزی اظهار داشت: ما به لحاظ تجهیز نیروها مشکلی نداریم آنچه که وجود دارد این است که آتشسوزیها در مناطق صعبالعبوری اتفاق میافتد.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست بیان کرد: البته مردم مشارکت خیلی خوبی دارند که در همینجا از آنها قدردانی میکنم البته تقاضا می شود که مراقبت لازم در مصرف آب و جلوگیری از آتش سوزی در جنگل ها را داشته باشند و مسئولان را در اطفای حریق سریع تر کمک کنند.
سلاجقه تصریح کرد: برخی اوقات در مناطق صعبالعبور، بالگرد و پرندههایی که باید آتش را خاموش کنند، دستگاههای نظامی مکلف هستند که این کار را انجام دهند و طرحهای مشترکی باید اتفاق بیفتد که دنبال آن هستیم و دستگاههای مسئول مانند وزارت جهاد کشاورزی و سایر دستگاهها هم باید به وظایف خود عمل کنند.
استاندار نمیتواند مقابل دولت بایستد
سلاجقه درباره مصوبه دولت درخصوص پتروشیمی میانکاله گفت: بحث مجوز محیط زیست بعد از مصوبه دولت است؛ اگر دولت چیزی را مصوب کرد باید بحثها و کارهای ادارای آن انجام شود؛ در سال ۹۱ یا ۹۲ هیات وزیران هرگونه بارگذاری صنعتی آلاینده را در شمال کشور ممنوع میکند اما سال ۹۹ از طریق کمیسیون زیربنایی دولت این اتفاق نمیافتد.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: مباحث توسعهای دولت حتما باید در قالب کمیسیون زیربنایی و محیط زیست دولت اتفاق بیفتد اما این داستان از طریق کمیسیون اقتصادی اتفاق افتاده است یعنی مصوبه در قالب کمیسیون اقتصادی است و بزرگترین علامت سوال در همین جا است.
سلاجقه در پاسخ به سوالی که گفته شده اگر میخواهید این اتفاق نیفتد باید مصوبه دولت لغو شود؟ گفت: با توجه به نحوه ایجاد مصوبه ، مصوبه طرحهای توسعهای دولت حتما باید از طریق کمیسیون زیربنایی و محیط زیست شکل بگیرد اما زمانی که از طریق کمیسوین اقتصاد شکل میگیرد جای سوال دارد.
وی بار دیگر با تاکید براینکه پروژه پتروشیمی میانکاله مجوز محیط زیست ندارد، افزود: دولت پروژه میانکاله را مصوب کرد ولی بعد از آن باید مجوز محیط زیستی صادر شود؛ ابطال پروژه میانکاله را به هیات وزیران دادهایم و در حال پیگیری هستیم.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در توضیح به سوال خبرنگاری که از وی پرسید استاندار گفته ما مصمم هستیم این پروژه را پیگیری و اجرا کنیم، گفت: استاندار نمیتواند مقابل دولت قرار بگیرد.
نظر شما